Orechový korpus
Orechový korpus na tortu s priemerom cca 24cm:
- 6 vajec
- 200gr práškový cukor
- 90gr mleté orechy
- 90gr strúhanka
- 0,5l silná káva
- 2KL rum
- 1/4 bal kypriaci prášok
Postup:
Žľtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme mleté orechy (odporúčam mleť v ten deň keď ideme piecť, nie skôr) a kávu (aj so spodkom), strúhanku zmiešanú s kypriacim práškom a rum. Nakoniec už len zľahka (bez mixéra) vmiešame poriadne vyšlahané bielky. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180st.C asi na 35-40minút, podľa rúry. Skúsime špajlou, či sa cesto nelepí. V prípade potreby ešte dopečieme.
Hotové cesto odporúčam potreť kávou, rumom alebo inou vhodnou tekutinou, aby cesto nebolo suché a malo ešte lepšiu chuť.